Retirement Home Apartments

CLIENT: Juniper Residential

LOCATION: Scone, Scotland

PROJECT: Retirement Village

The Juniper Residential development consists of 38 apartments & social spaces built specifically to meet the needs of the retirement market on the former site of The Wheel Inn on Angus Road in Scone.

This development is the first in Scotland for Juniper Residential and enables older people to maintain independence within the local community, whilst retaining home ownership in a safe and secure environment.

We were asked to create a fresh, contemporary design for the retirement residence. The apartments are thoughtfully designed and specified exclusively for the location with the varying social and communal areas being colour co-ordinated and based on a palette provided by the client.

Understanding the needs of the residents, researching them and incorporating those into the design took some time but it was essential to get balance and fuse together functionality with colour, modern furniture and a fresh, contemporary style.

The result was the creation of an age specific interior environment enjoyed not only by its residents but visitors and the general public alike.

We wanted to offer a more contemporary approach to residences for the ageing population. It is important to understand the needs of this huge demographic sector of our population and offer updated environments to thrive in.

The soft furnishings, cushions and upholstery in the communal lounge adds such a lovely touch to this socialising space. Bright hues for the gym and craft room with multicoloured chairs inject fun and enjoyment alongside using weaves and fabrics to create a really homely and welcoming atmosphere.

Gaby Citraro; Lead Designer said;

“My inspiration was from how we live today. I did not wish to put an age to the interiors. I do not believe in placing people in boxes. My main aim was to create a fresh, welcoming feel with some traditional elements. I used some tartan and weaves and some local landscape imagery for the artwork. For the furniture a more contemporary approach was taken. Straighter lines and a ‘homely feel’ for the communal areas. You could be having coffee on the high street or in your living room. The interiors agreed with today’s comfortable and modern look.”

Contact us

Contact us

Pin It on Pinterest